Zoete worteltjes uit de oven
Zoete worteltjes uit de oven is een heerlijk bijgerecht dat past bij vrijwel ieder hoofdgerecht met vlees of gevogelte.
Voor 4 personen
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Gepubliceerd door Receptenbundel.nl
Ingrediƫnten
- 4 wortels, gewassen
- klontje boter om in te vetten
- 1 eetlepel gesmolten boter
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel keukenstroop
- 1/2 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel vers gemalen peper
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C en vet een bakplaat in met een klontje boter.
- Schil de wortels en snijd ze verticaal door de helft en vervolgens in drieën zodat ze allemaal ongeveer dezelfde afmeting hebben.
- Verdeel de wortels over de bakplaat.
- Meng de gesmolten boter samen met de honing en stroop in een kom en schenk het over de wortels.
- Strooi de zout en peper over de wortels en zet het geheel 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bestrooi de worteltjes voor het serveren met de gedroogde oregano en schep het even door elkaar.
Ingrediƫnten
- 4 wortels, gewassen
- klontje boter om in te vetten
- 1 eetlepel gesmolten boter
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel keukenstroop
- 1/2 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel vers gemalen peper
- 1/2 theelepel gedroogde oregano