Zalmbonbons

Voor 4 personen

Totale bereidingstijd: 25 minuten

Gepubliceerd door duizenden1dag.nl

Ingrediƫnten

  • 200 g plakken gerookte zalm
  • 125 g crème fraîche
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • 3 middelgrote augurken
  • 1/2 zoete appel (bijv. Fuji)
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 50 g rucola, veldsla of andere sla
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g geraspte Parmenzaanse kaas
  • huishoudfolie

Bereidingswijze

  1. Schil de appel en snijd de appel en de augurk in kleine stukjes. Snijd 1/3 van de zalm in kleine stukjes. Roer de crème fraîche en de roomkaas door elkaar en voeg de blokjes augurk en appel toe. Roer samen met de in stukjes gesneden rivierkreeftjes en de stukjes zalm door elkaar en voeg naar smaak peper toe.
  2. Leg een ruim stuk huishoudfolie over een kommetje, kopje of vormpje en bekleed met zalm. Doe de vulling erin en draai dan het huishoudfolie strak zodat de zijkanten van de zalm naar elkaar toekomen en je er een soort bonbon van maakt.
  3. Nu kun je de zalmbonbon in de koelkast bewaren om hem bijv. 's avonds of de volgende dag te eten.
  4. Serveer op een bedje van sla. Gratineer met de pijnboompitten en geraspte Parmenzaanse kaas.

Ingrediƫnten

  • 200 g plakken gerookte zalm
  • 125 g crème fraîche
  • 1 bakje kruidenroomkaas
  • 3 middelgrote augurken
  • 1/2 zoete appel (bijv. Fuji)
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 50 g rucola, veldsla of andere sla
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g geraspte Parmenzaanse kaas
  • huishoudfolie