Udonnoedels met groenten en cashewnoten

Een snel en simpel gerecht met udonnoedels met groenten en cashewnoten in een pikante ketjapsaus.

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Gepubliceerd door Dinnerly

Ingrediƫnten

  • LET OP: Dit zijn de Dinnerly hoeveelheden. Nog aanpassen!
  • 400 g verse udonnoedels
  • 1 ui
  • 1 babypaksoi
  • 1 wortel
  • 100 ml ketjap manis
  • 25 g cashewnoten
  • 1 teen knoflook
  • 1 el plantaardige boter
  • 1 tl bloem
  • 1 tl suiker

Bereidingswijze

  1. Pel en halveer de ui en snij in dunne reepjes. Verwijder de harde onderkant van de paksoi en snij in stukken van ca. 2 cm. Schil de wortel, halveer 'm in de lengte en snij in dunne plakjes. Pel 1 teen knoflook en snij fijn. Hak de cashewnoten grof.
  2. Smelt 1 el plantaardige boter in een koekenpan. Voeg de ui toe en roer een flinke snuf zout en de suiker erdoor. Laat 8 minuten karamelliseren tot de ui zacht en bruin is. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en zet opzij.
  3. Breng ruim water aan de kook. Voeg de noedels en paksoi toe aan het kokende water en kook ze in ca. 2 minuten beetgaar. Roer regelmatig zodat de noedels niet gaan plakken. Schep 100 ml kookwater uit de pan, giet de noedels en paksoi af in een vergiet en laat uitlekken.
  4. Verhit een wok met 1 el olie op middelhoog vuur. Bak de wortel 4 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee.
  5. Maak een saus van de ketjap, 50 ml kookwater en 1 tl bloem.
  6. Giet de saus bij de wortel en laat 3 minuten indikken.
  7. Schep dan de noedels en paksoi erdoor. Voeg zo nodig wat extra kookwater toe. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
  8. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de ui en cashewnoten.

Ingrediƫnten

  • LET OP: Dit zijn de Dinnerly hoeveelheden. Nog aanpassen!
  • 400 g verse udonnoedels
  • 1 ui
  • 1 babypaksoi
  • 1 wortel
  • 100 ml ketjap manis
  • 25 g cashewnoten
  • 1 teen knoflook
  • 1 el plantaardige boter
  • 1 tl bloem
  • 1 tl suiker