Udonnoedels met groenten en cashewnoten
Een snel en simpel gerecht met udonnoedels met groenten en cashewnoten in een pikante ketjapsaus.
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Gepubliceerd door Dinnerly
Ingrediƫnten
- LET OP: Dit zijn de Dinnerly hoeveelheden. Nog aanpassen!
- 400 g verse udonnoedels
- 1 ui
- 1 babypaksoi
- 1 wortel
- 100 ml ketjap manis
- 25 g cashewnoten
- 1 teen knoflook
- 1 el plantaardige boter
- 1 tl bloem
- 1 tl suiker
Bereidingswijze
- Pel en halveer de ui en snij in dunne reepjes. Verwijder de harde onderkant van de paksoi en snij in stukken van ca. 2 cm. Schil de wortel, halveer 'm in de lengte en snij in dunne plakjes. Pel 1 teen knoflook en snij fijn. Hak de cashewnoten grof.
- Smelt 1 el plantaardige boter in een koekenpan. Voeg de ui toe en roer een flinke snuf zout en de suiker erdoor. Laat 8 minuten karamelliseren tot de ui zacht en bruin is. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en zet opzij.
- Breng ruim water aan de kook. Voeg de noedels en paksoi toe aan het kokende water en kook ze in ca. 2 minuten beetgaar. Roer regelmatig zodat de noedels niet gaan plakken. Schep 100 ml kookwater uit de pan, giet de noedels en paksoi af in een vergiet en laat uitlekken.
- Verhit een wok met 1 el olie op middelhoog vuur. Bak de wortel 4 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee.
- Maak een saus van de ketjap, 50 ml kookwater en 1 tl bloem.
- Giet de saus bij de wortel en laat 3 minuten indikken.
- Schep dan de noedels en paksoi erdoor. Voeg zo nodig wat extra kookwater toe. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de ui en cashewnoten.
Ingrediƫnten
- LET OP: Dit zijn de Dinnerly hoeveelheden. Nog aanpassen!
- 400 g verse udonnoedels
- 1 ui
- 1 babypaksoi
- 1 wortel
- 100 ml ketjap manis
- 25 g cashewnoten
- 1 teen knoflook
- 1 el plantaardige boter
- 1 tl bloem
- 1 tl suiker