Tortilla pizza's

Een snelle pizza want we gebruiken een kant en klare tortilla als bodem.

Voor 4 pizza's

Totale bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediƫnten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 4 middelgrote tortilla's
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 250 g geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op 200 °C.
  2. Maak de groente schoon. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de paprika in blokjes en de courgette in halve plakjes. Meng de ui, courgette en paprika in een kom met 1 eetlepel olie.
  3. Snijd de tomaten in kleine blokjes en ris de blaadjes van de tijm.
  4. Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de tomatenpuree en de geperste knoflook 1 minuut op middelhoge temperatuur. Voeg het blikje tomatenblokjes en tijm toe en laat enkele minuten goed doorwarmen.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de tortilla's op. Verdeel tomatensaus over de tortilla's en beleg de pizza's met het groentemengsel. Strooi hier de kaas overheen.
  6. Bak de pizza's in de over in 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar.
  7. Tip: Uiteraard is iedere topping mogelijk. Ook lekker om in plaats van de tomatensaus de saus van flammkuchen te gebruiken.

Ingrediƫnten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 4 middelgrote tortilla's
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 250 g geraspte kaas