Tiramisu met limoncello

Voor 8 personen

Totale bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 250 g mascrapone
  • 4 eieren
  • 80 g vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 40 lange vingers
  • 150 ml limoncello
  • 4 kopjes sterke espresso
  • 2 kleine sinaasappels
  • schaafsel pure chocolade
  • cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. Pers de sinaasappels uit en meng het sap met de limoncello en de espresso. Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen.
  2. Klop de eierdooiers met suiker en citroenrasp tot een romige eenheid, voeg de mascapone toe en spatel deze goed door elkaar.
  3. Klop de eiwitten tot ze stevig en vlokkig zijn en spatel deze voorzichtig door het mascaponemengsel.
  4. Dompel de lange vingers maximaal 2 seconden in het mengsel van sinaasappelsap, limoncello en espresso. Zorg ervoor dat de koekjes niet te zacht worden.
  5. Maak een laag van ondergedompelde lange vingers in een kom en besmeer deze laag met de helft van het mascaponemengsel. Bestooi de eerste laag met het chocoladeschaafsel.
  6. Plaats een tweede laag van de ondergedompelde lange vingers en smeer hierover de rest van het mascaponemengsel. Bestooi de tiramisu met cacaopoeder.
  7. Laat de tiramisu een nachtje in de koelkast opstijven en serveer met een glaasje ijskoude limoncello.

Ingrediƫnten

  • 250 g mascrapone
  • 4 eieren
  • 80 g vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 40 lange vingers
  • 150 ml limoncello
  • 4 kopjes sterke espresso
  • 2 kleine sinaasappels
  • schaafsel pure chocolade
  • cacaopoeder