Tiramisu met limoncello
Voor 8 personen
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediƫnten
- 250 g mascrapone
- 4 eieren
- 80 g vanillesuiker
- 1 citroen
- 40 lange vingers
- 150 ml limoncello
- 4 kopjes sterke espresso
- 2 kleine sinaasappels
- schaafsel pure chocolade
- cacaopoeder
Bereidingswijze
- Pers de sinaasappels uit en meng het sap met de limoncello en de espresso. Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen.
- Klop de eierdooiers met suiker en citroenrasp tot een romige eenheid, voeg de mascapone toe en spatel deze goed door elkaar.
- Klop de eiwitten tot ze stevig en vlokkig zijn en spatel deze voorzichtig door het mascaponemengsel.
- Dompel de lange vingers maximaal 2 seconden in het mengsel van sinaasappelsap, limoncello en espresso. Zorg ervoor dat de koekjes niet te zacht worden.
- Maak een laag van ondergedompelde lange vingers in een kom en besmeer deze laag met de helft van het mascaponemengsel. Bestooi de eerste laag met het chocoladeschaafsel.
- Plaats een tweede laag van de ondergedompelde lange vingers en smeer hierover de rest van het mascaponemengsel. Bestooi de tiramisu met cacaopoeder.
- Laat de tiramisu een nachtje in de koelkast opstijven en serveer met een glaasje ijskoude limoncello.
Ingrediƫnten
- 250 g mascrapone
- 4 eieren
- 80 g vanillesuiker
- 1 citroen
- 40 lange vingers
- 150 ml limoncello
- 4 kopjes sterke espresso
- 2 kleine sinaasappels
- schaafsel pure chocolade
- cacaopoeder