Thaise viskoekjes met korianderrijst

Voor 4 personen

Totale bereidingstijd: 30 minuten

Gepubliceerd door Boodschappen Magazine

Ingrediƫnten

  • 200 gram pandanrijst
  • 500 gram kabeljauwfilets
  • 3 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 4 eetlepels koriander (fijngesneden)
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel suiker
  • zonnebloemolie (om te frituren)

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst. Maal de kabeljauw in een keukenmachine fijn met de currypasta, paneermeel, eieren, 1 eetlepel vissaus, limoenrasp en 1 eetlepel koriander.
  2. Snijd de sperziebonen in hele dunne plakjes en meng door het vismengsel. Maak met natte handen circa 16 viskoekjes en houd apart. Meng de overige vissaus met het limoensap, de suiker en rode peper tot een dipsaus.
  3. Verhit een laagje zonnebloemolie in een brede (hapjes)pan en bak hierin de viskoekjes op middelhoge stand in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng voor het serveren de overige koriander door de rijst en serveer met de viskoekjes en saus.
  5. Tip: Kook voor wat meer groenten extra sperziebonen bij dit recept.
  6. Tip: Ook lekker met gele rijst.

Ingrediƫnten

  • 200 gram pandanrijst
  • 500 gram kabeljauwfilets
  • 3 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 4 eetlepels koriander (fijngesneden)
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel suiker
  • zonnebloemolie (om te frituren)