Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara is een traditioneel Italiaans recept en één van de makkelijkste - en lekkerste - gerechten uit de Italiaanse keuken.

Voor 4 personen

Totale bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 500 g spaghetti
  • 250 g pancetta of spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje peterselie
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pan water met een snuifje zout op het vuur en als het water kookt kook je de spaghetti in ongeveer 10 minuten al dente.
  2. Doe de pancetta in een pan en bak ze mooi krokant, ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden.
  3. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Bak de knoflook kort met de pancetta mee.
  4. Klop de eieren los in een kom en roer de geraspte kaas er door en voeg wat zwarte peper toe.
  5. Giet de spaghetti af en doe die direct terug in de pan. Giet het eiermengsel er door en blijf roeren totdat de eieren een romige saus vormen.
  6. Let op: Als de spaghetti te veel is afgekoeld bindt de saus niet, maar als de spaghetti te heet is gaan de eieren stollen. Zet de pan daarom niet meer op het vuur.
  7. Schep de pancetta, de knoflook en de peterselie erdoor en serveer direct. Garneer eventueel met een beetje kaas.

Ingrediƫnten

  • 500 g spaghetti
  • 250 g pancetta of spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje peterselie
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • peper en zout