Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese, oftewel 'ragù alla Bolognese'. In Italië staan ze voor dag en dauw op om de saus uren en uren te laten pruttelen. Superlekker natuurlijk, maar dit is een minstens zo lekker alternatief. In een half uurtje klaar en vol met verse groenten. Bij zo'n dikke saus hoort eigenlijk ook een dikke pasta, maar het kan natuurlijk - heel eigenwijs - ook met spaghetti.
Voor 4 personen
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Gepubliceerd door Smaakmenutie
Ingrediƫnten
- 400 g spaghetti
- 300 g rundergehakt
- 250 g pancetta of spekreepjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g soepgroente (courgette, winterpeen, bleekselderij)
- 1 blikje tomatenblokjes
- 200 ml warm water
- 1 runderbouillonblokje
- 2 tl tomatenpuree
- 30 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en bak kort in een scheutje olijfolie. Voeg na een 3 minuten de spekblokjes toe. Bak deze rustig mee op een middelhoog vuur.
- Voeg de soepgroenten aan de saus toe. Bak mee tot ze wat vocht afgeven (niet aan laten bakken).
- Zet ondertussen een pan met water op het vuur voor de spaghetti.
- Voeg het gehakt toe aan de saus en blijf geregeld roeren.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Verkruimel een runder bouillonblokje en voeg samen water toe aan de saus en laat het geheel lekker sudderen. Om het wat te binden voeg je 1 tl tomatenpuree toe.
- Kook de spaghetti (of andere pasta) in 9 minuten al dente en voeg toe aan de saus.
- Maak het geheel af met wat Parmezaanse kaas en wat basilicum. Buon appetito!
Ingrediƫnten
- 400 g spaghetti
- 300 g rundergehakt
- 250 g pancetta of spekreepjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g soepgroente (courgette, winterpeen, bleekselderij)
- 1 blikje tomatenblokjes
- 200 ml warm water
- 1 runderbouillonblokje
- 2 tl tomatenpuree
- 30 g Parmezaanse kaas