Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes
Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes, met udonnoedels, zelfgemaakte woksaus en een gebakken ei.
Voor 3 personen
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Gepubliceerd door Hello Fresh
Ingrediƫnten
- 1.5 stuks ui
- 600 g Oosterse groentemix
- 3 cm verse gember
- 3 stuks knoflookteen
- 30 ml sojasaus
- 300 g gekruide kipfiletreepjes
- 30 g cashewstukjes
- 300 g udonnoedels
- 3 stuks scharrelei
- 3 tl gomasio
- 1.5 el honing
- 2 el zonnebloemolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 tot 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 tot 10 minuten.
- Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.
- Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 tot 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.
- Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groente en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.
- Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de noedels met groente en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.
Ingrediƫnten
- 1.5 stuks ui
- 600 g Oosterse groentemix
- 3 cm verse gember
- 3 stuks knoflookteen
- 30 ml sojasaus
- 300 g gekruide kipfiletreepjes
- 30 g cashewstukjes
- 300 g udonnoedels
- 3 stuks scharrelei
- 3 tl gomasio
- 1.5 el honing
- 2 el zonnebloemolie
- peper en zout