Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes, met udonnoedels, zelfgemaakte woksaus en een gebakken ei.

Voor 3 personen

Totale bereidingstijd: 25 minuten

Gepubliceerd door Hello Fresh

Ingrediƫnten

  • 1.5 stuks ui
  • 600 g Oosterse groentemix
  • 3 cm verse gember
  • 3 stuks knoflookteen
  • 30 ml sojasaus
  • 300 g gekruide kipfiletreepjes
  • 30 g cashewstukjes
  • 300 g udonnoedels
  • 3 stuks scharrelei
  • 3 tl gomasio
  • 1.5 el honing
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 tot 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 tot 10 minuten.
  3. Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.
  4. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 tot 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.
  5. Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groente en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.
  6. Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de noedels met groente en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.

Ingrediƫnten

  • 1.5 stuks ui
  • 600 g Oosterse groentemix
  • 3 cm verse gember
  • 3 stuks knoflookteen
  • 30 ml sojasaus
  • 300 g gekruide kipfiletreepjes
  • 30 g cashewstukjes
  • 300 g udonnoedels
  • 3 stuks scharrelei
  • 3 tl gomasio
  • 1.5 el honing
  • 2 el zonnebloemolie
  • peper en zout