Sauzijnenbroodjes met pistachenoten

Voor 20 stuks

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 125 gram pistachenoten
  • 4 takjes peterselie
  • 2 pakje (roomboter)bladerdeeg (450 g, diepvries)
  • 500 gram (kalfs)gehakt
  • 1 zakje champignoncrèmesoep voor 1 liter
  • 2 eieren
  • 45 gram walnoten

Bereidingswijze

  1. Ui pellen en heel fijn snijden in de keukenmachine. Champignons schoonvegen met keukenpapier en fijnhakken in de keukenmachine.
  2. Ui en champignons in olie bruin baken en het vocht laten verdampen. Hierna laten afkoelen.
  3. Intussen de pistachenoten pellen. 20 noten achterhouden voor de garnering en de rest van de noten grof hakken.
  4. De peterselie fijnknippen.
  5. Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en laten ontdooien.
  6. Gehakt in een kom doen. Erdoor mengen: poeder voor soep, 1 ei, champignonmengsel, gehakte pistachenoten en peterselie.
  7. Oven voorverwarmen op 200 °C.
  8. Bakplaat bekleden met bakpapier.
  9. Verdeel de gehaktmassa over de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bebloemde kant van de bladerdeeg aan de buitenkant van de broodjes zit.
  10. In een kommetje het laatste ei loskloppen. Randen van deeg bestrijken met ei. Garneren met de pistache- en walnoten. Bestrijken met rest van ei.
  11. In het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar bakken.

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 125 gram pistachenoten
  • 4 takjes peterselie
  • 2 pakje (roomboter)bladerdeeg (450 g, diepvries)
  • 500 gram (kalfs)gehakt
  • 1 zakje champignoncrèmesoep voor 1 liter
  • 2 eieren
  • 45 gram walnoten