Sauzijnenbroodjes met pistachenoten
Voor 20 stuks
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 125 gram pistachenoten
- 4 takjes peterselie
- 2 pakje (roomboter)bladerdeeg (450 g, diepvries)
- 500 gram (kalfs)gehakt
- 1 zakje champignoncrèmesoep voor 1 liter
- 2 eieren
- 45 gram walnoten
Bereidingswijze
- Ui pellen en heel fijn snijden in de keukenmachine. Champignons schoonvegen met keukenpapier en fijnhakken in de keukenmachine.
- Ui en champignons in olie bruin baken en het vocht laten verdampen. Hierna laten afkoelen.
- Intussen de pistachenoten pellen. 20 noten achterhouden voor de garnering en de rest van de noten grof hakken.
- De peterselie fijnknippen.
- Plakjes bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en laten ontdooien.
- Gehakt in een kom doen. Erdoor mengen: poeder voor soep, 1 ei, champignonmengsel, gehakte pistachenoten en peterselie.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Bakplaat bekleden met bakpapier.
- Verdeel de gehaktmassa over de plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de bebloemde kant van de bladerdeeg aan de buitenkant van de broodjes zit.
- In een kommetje het laatste ei loskloppen. Randen van deeg bestrijken met ei. Garneren met de pistache- en walnoten. Bestrijken met rest van ei.
- In het midden van de oven in 45 minuten goudbruin en gaar bakken.
Ingrediƫnten
- 1 ui
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 125 gram pistachenoten
- 4 takjes peterselie
- 2 pakje (roomboter)bladerdeeg (450 g, diepvries)
- 500 gram (kalfs)gehakt
- 1 zakje champignoncrèmesoep voor 1 liter
- 2 eieren
- 45 gram walnoten