Poffertjes

Poffertjes zijn een deeggerecht dat vanouds in Nederland wordt gegeten. Het zijn een soort kleine pannenkoekjes, maar dikker doordat ze rijzen. Dit is een recept met zelfrijzend bakmeel zodat je ze direct kunt eten.

Voor 8 porties

Totale bereidingstijd: 15 uur

Gepubliceerd door Keukenliefde

Ingrediƫnten

  • 50 g zachte roomboter
  • 65 g witte basterdsuiker
  • zout
  • 2 eieren
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml melk
  • roomboter of margarine, om in te bakken
  • roomboter, ter garnering
  • poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Mix de zachte boter, basterdsuiker en zout tot een romig, luchtig mengsel. Klop één voor één de eieren erdoor.
  2. Voeg om en om het bakmeel en de melk toe en mix op lage stand door het beslag. Klop tot een glad beslag zonder klontjes.
  3. Giet het beslag in een spuitfles.
  4. Verhit de poffertjespan op middelhoog vuur en bestrijk elk kuiltje met boter. Vul elke holte voor 3/4 met het poffertjesbeslag. Bak totdat de onderkant vanzelf loslaat en je de poffertjes om kan keren. Bestrijk de pan voordat je de poffertjes omkeert nogmaals met boter. Bak de andere kant goudbruin.
  5. Serveer met nog meer boter en flink wat poedersuiker.

Ingrediƫnten

  • 50 g zachte roomboter
  • 65 g witte basterdsuiker
  • zout
  • 2 eieren
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml melk
  • roomboter of margarine, om in te bakken
  • roomboter, ter garnering
  • poedersuiker