Pittige rundvleesstoofpot met bier en eekhoorntjesbrood

Voor 4 personen

Totale bereidingstijd: 3 uur, 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 800 gram runderlappen
  • 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 theelepels rundvleeskruidenmix
  • 100 gram roomboter
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flesje dubbel-bier
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Snijd het rundvlees in dobbelsteentjes.
  2. Strooi de bloem en de kruidenmix erover en meng het geheel zodat alles goed gemengd is.
  3. Smelt de boter in een braadpan. Als de boter bruin begint te worden het vlees toevoegen en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ongeveer 2 minuten de stukken ui en de knoflook toe en bak dit ongeveer 2 minuten.
  4. Voeg de helft van het flesje bier, 200 ml water en de laurierblaadjes toe.
  5. Als het pruttelt, leg de deksel op de pan en laat het anderhalf uur sudderen op een zeer laag vuur. Roer het af en toe door.
  6. Het eenhoorntjesbrood goed afspoelen onder de kraan en toevoegen, samen met de rest van het bier en de basterdsuiker. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Laat nog 2 uur sudderen en roer het af en toe door.
  8. Zet de deksel schuin op de pan waardoor een klein kiertje open blijft, zodat het vocht langzaam verdampt en de stoofpot een goede dikte krijgt.
  9. Als de jus te dun blijft, maak dan een beetje aardappelzetmeel aan met water en voeg dit toe.
  10. Verwijder voor serveren de laurierblaadjes.

Ingrediƫnten

  • 800 gram runderlappen
  • 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 theelepels rundvleeskruidenmix
  • 100 gram roomboter
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flesje dubbel-bier
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout