Pittige rundvleesstoofpot met bier en eekhoorntjesbrood
Voor 4 personen
Totale bereidingstijd: 3 uur, 30 minuten
Ingrediƫnten
- 800 gram runderlappen
- 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 2 eetlepels bloem
- 3 theelepels rundvleeskruidenmix
- 100 gram roomboter
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 flesje dubbel-bier
- 200 ml water
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 laurierblaadjes
- peper en zout
Bereidingswijze
- Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Snijd het rundvlees in dobbelsteentjes.
- Strooi de bloem en de kruidenmix erover en meng het geheel zodat alles goed gemengd is.
- Smelt de boter in een braadpan. Als de boter bruin begint te worden het vlees toevoegen en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ongeveer 2 minuten de stukken ui en de knoflook toe en bak dit ongeveer 2 minuten.
- Voeg de helft van het flesje bier, 200 ml water en de laurierblaadjes toe.
- Als het pruttelt, leg de deksel op de pan en laat het anderhalf uur sudderen op een zeer laag vuur. Roer het af en toe door.
- Het eenhoorntjesbrood goed afspoelen onder de kraan en toevoegen, samen met de rest van het bier en de basterdsuiker. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat nog 2 uur sudderen en roer het af en toe door.
- Zet de deksel schuin op de pan waardoor een klein kiertje open blijft, zodat het vocht langzaam verdampt en de stoofpot een goede dikte krijgt.
- Als de jus te dun blijft, maak dan een beetje aardappelzetmeel aan met water en voeg dit toe.
- Verwijder voor serveren de laurierblaadjes.
Ingrediƫnten
- 800 gram runderlappen
- 30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 2 eetlepels bloem
- 3 theelepels rundvleeskruidenmix
- 100 gram roomboter
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 flesje dubbel-bier
- 200 ml water
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 laurierblaadjes
- peper en zout