Pad Thai met kippendij en roerei, met noedels, koriander en pinda's

Pad Thai is één van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Het basisrecept combineert de smaken zoet, zout en zuur met een beetje pit. Vandaag maak je Pad Thai, maar het is ook lekker met garnalen, vis of een mix van vlees en vis.

Voor 3 personen

Totale bereidingstijd: 25 minuten

Gepubliceerd door Hello Fresh

Ingrediƫnten

  • 3/4 st limoen
  • 9 takjes verse koriander
  • 60 g (gezouten) pinda's
  • 1,5 teen knoflook
  • 3 st eieren
  • 360 g kippendijfilet
  • 600 g mix van witte kool en peen
  • 6 theelepels vissaus
  • 3 theelepels sojasaus
  • 225 g Udonnoedels
  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie
  • 1,5 theelepel bruine bastardsuiker
  • 1,5 theelepel olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de udonnoedels en kook deze volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als ze gaar zijn, giet ze af en laat zonder deksel uitstomen.
  2. Snijd de kip in kleine blokjes. Snijd de limoen in parten, snijd de koriander en de pinda's grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kip met de knoflook 3 à 4 minuten op een hoog vuur. Voeg de witte kool en peen, de vissaus, de sojasaus en bruine bastardsuiker en 1 eetlepel water per persoon toe en bak 6 tot 8 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Snijd de noedels klein en voeg deze toe aan de wok en roer goed door.
  5. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de eieren. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de noedels met de kip en groenten over de borden, schep het roerei erop en bestrooi met de koriander en de pinda's. Serveer met de limoenparten.

Ingrediƫnten

  • 3/4 st limoen
  • 9 takjes verse koriander
  • 60 g (gezouten) pinda's
  • 1,5 teen knoflook
  • 3 st eieren
  • 360 g kippendijfilet
  • 600 g mix van witte kool en peen
  • 6 theelepels vissaus
  • 3 theelepels sojasaus
  • 225 g Udonnoedels
  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie
  • 1,5 theelepel bruine bastardsuiker
  • 1,5 theelepel olijfolie
  • peper en zout