Ovenschotel met brie

Een heerlijke ovenschotel met brie, aardappelen, tomaten en champignons. Gecombineerd met romige slagroom en pittige sambal.

Ovenschotel met brie

Voor 2 personen

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Gepubliceerd door Jumbo Supermarkten

Ingrediƫnten

  • 250 g champignons
  • 3 uien
  • 1 stuk brie (200 g)
  • 2 flinke aardappelen (300 g)
  • 200 g geraspte kaas
  • 200 ml slagroom
  • 500 g tomaten
  • 1 el basilicum
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl sambal oelek

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen beetgaar.
  2. Snijd uien in kleine stukjes. Halveer champignons en snijd tomaten in partjes. Snijd de knoflook klein. Snijd de brie in plakken.
  3. De oven voorverwarmen op 200 °C.
  4. Verhit olijfolie in een wok en fruit de uien met de kerrie.
  5. Voeg de champignons, knoflook, tijm en sambal toe.
  6. Vet een ovenschaal in en doe het uienmengsel erin. Leg de tomatenpartjes erop en bestrooi met de basilicum. Leg de plakken brie op de tomaten. Leg de aardappelschijven op de brie. Kruid eventueel met peper en zout.
  7. Giet slagroom over de ovenschaal en strooi de kaas erover.
  8. Bak de ovenschaal gedurende 30 minuten in de oven.

Ingrediƫnten

  • 250 g champignons
  • 3 uien
  • 1 stuk brie (200 g)
  • 2 flinke aardappelen (300 g)
  • 200 g geraspte kaas
  • 200 ml slagroom
  • 500 g tomaten
  • 1 el basilicum
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl sambal oelek