Ovenaardappels met champignonsaus
Ovenaardappels met champignonsaus en een frisse salade.
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Gepubliceerd door Dinnerly
Ingrediƫnten
- LET OP: Dit zijn de Dinnerly hoeveelheden. Nog aanpassen!
- vastkokende aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bosui
- 1 teentje knoflook
- 250 g champignons
- 1 eetlepel (?) balsamicoazijn
- 50 melk
- 250 ml water
- 2 eetlepels bloem
- groentebouillonpoeder
- geraspte Parmezaanse kaas
- sla
- sladressing
- slaversiering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 230 °C.
- Snij de aardappels in de lengte in kwarten en leg ze op bakplaat met bakpapier. Druppel de olijfolie erover en bestrooi met peper en zout.
- Bak de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar en knapperig. Draai halverwege om.
- Snij de champignons in kleine blokjes. Snij de bosui en de knoflook fijn.
- Verhit een wok met 1 eetlepel olijfolie.
- Bak de bosui en de knoflook.
- Voeg de champignons en de balsamicoazijn toe en bak de champignons gaar.
- Bestuif de champignons met 2 eetlepels bloem en roer door.
- Voeg 250 ml water, 50 ml melk (misschien meer melk en minder water) en 1 eetlepel bouillonpoeder toe. Breng de saus aan de kook en laat even doorkoken.
- Maak de sla aan met de dressing en de slaversiering.
- Verdeel de aardappels over de borden. Schep de champignonsaus erover en bestrooi met de kaas. Serveer met de sla.
Ingrediƫnten
- LET OP: Dit zijn de Dinnerly hoeveelheden. Nog aanpassen!
- vastkokende aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bosui
- 1 teentje knoflook
- 250 g champignons
- 1 eetlepel (?) balsamicoazijn
- 50 melk
- 250 ml water
- 2 eetlepels bloem
- groentebouillonpoeder
- geraspte Parmezaanse kaas
- sla
- sladressing
- slaversiering