Ovenaardappels met champignonsaus

Ovenaardappels met champignonsaus en een frisse salade.

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Gepubliceerd door Dinnerly

Ingrediƫnten

  • LET OP: Dit zijn de Dinnerly hoeveelheden. Nog aanpassen!
  • vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 eetlepel (?) balsamicoazijn
  • 50 melk
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels bloem
  • groentebouillonpoeder
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • sla
  • sladressing
  • slaversiering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C.
  2. Snij de aardappels in de lengte in kwarten en leg ze op bakplaat met bakpapier. Druppel de olijfolie erover en bestrooi met peper en zout.
  3. Bak de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar en knapperig. Draai halverwege om.
  4. Snij de champignons in kleine blokjes. Snij de bosui en de knoflook fijn.
  5. Verhit een wok met 1 eetlepel olijfolie.
  6. Bak de bosui en de knoflook.
  7. Voeg de champignons en de balsamicoazijn toe en bak de champignons gaar.
  8. Bestuif de champignons met 2 eetlepels bloem en roer door.
  9. Voeg 250 ml water, 50 ml melk (misschien meer melk en minder water) en 1 eetlepel bouillonpoeder toe. Breng de saus aan de kook en laat even doorkoken.
  10. Maak de sla aan met de dressing en de slaversiering.
  11. Verdeel de aardappels over de borden. Schep de champignonsaus erover en bestrooi met de kaas. Serveer met de sla.

Ingrediƫnten

  • LET OP: Dit zijn de Dinnerly hoeveelheden. Nog aanpassen!
  • vastkokende aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 eetlepel (?) balsamicoazijn
  • 50 melk
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels bloem
  • groentebouillonpoeder
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • sla
  • sladressing
  • slaversiering