Kousenband
Kousenband is niet weg te denken uit de Surinaamse keuken. Dit is het basisrecept voor kousenband.
Voor 3 personen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Gepubliceerd door Surinaams koken met Jen
Ingrediƫnten
- 500 g kousenband
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl tomatenpuree
- maggiblokje
- snuf peper
- olie om in te bakken
Bereidingswijze
- Was en snijd de kousenband in stukjes, hoe kleiner hoe lekkerder. Snipper ui klein. Pers de knoflook.
- Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur of standje 5 op je inductie kookplaat.
- Voeg de kousenband hieraan toe en roerbak het geheel gedurende 8 minuten.
- Voeg een theelepel tomatenpuree toe en een klein beetje water.
- Laat je kousenband gedurende minimaal 10 minuten op zacht vuur stomen.
- Breng je kousenband op smaak met zwarte peper en een maggiblokje.
Ingrediƫnten
- 500 g kousenband
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl tomatenpuree
- maggiblokje
- snuf peper
- olie om in te bakken