Kousenband

Kousenband is niet weg te denken uit de Surinaamse keuken. Dit is het basisrecept voor kousenband.

Voor 3 personen

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

Gepubliceerd door Surinaams koken met Jen

Ingrediƫnten

  • 500 g kousenband
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl tomatenpuree
  • maggiblokje
  • snuf peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de kousenband in stukjes, hoe kleiner hoe lekkerder. Snipper ui klein. Pers de knoflook.
  2. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur of standje 5 op je inductie kookplaat.
  3. Voeg de kousenband hieraan toe en roerbak het geheel gedurende 8 minuten.
  4. Voeg een theelepel tomatenpuree toe en een klein beetje water.
  5. Laat je kousenband gedurende minimaal 10 minuten op zacht vuur stomen.
  6. Breng je kousenband op smaak met zwarte peper en een maggiblokje.

Ingrediƫnten

  • 500 g kousenband
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl tomatenpuree
  • maggiblokje
  • snuf peper
  • olie om in te bakken