Kip tikka masala met rijst en naan
Voor 4 personen
Voorbereidingstijd: 4 uur
Bereidingstijd: 25 minuten
Gepubliceerd door Boodschappen Magazine
Ingrediƫnten
- 600 g kip(dij)filets
- 250 gram basmatirijst
- 2 naanbroden
- 1 handje koriander
- -
- Voor de marinade
- 250 milliliter yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 0.5 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel verse gember (geraspt)
- -
- Voor de saus
- 1 eetlepel boter
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 2 theelepels komijnpoeder
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 200 milliliter kookroom
Bereidingswijze
- Snijd de kip in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en leg de kip erin. Laat dit afgedekt minimaal 4 uur of een nacht marineren in de koelkast.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Bak de kip een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar en houd apart.
- Bak het naanbrood af in de oven volgens de verpakking.
- Smelt de boter voor de saus. Fruit hierin de knoflook en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe. Schep de tomatenblokjes met sap en de kookroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt.
- Verwarm de kip in de saus.
- Serveer de kip met de rijst en naan en bestrooi met de koriander.
- Tip: Liever wat meer groente in dit recept, neem wat minder rijst en voeg sperziebonen toe.
Ingrediƫnten
- 600 g kip(dij)filets
- 250 gram basmatirijst
- 2 naanbroden
- 1 handje koriander
- -
- Voor de marinade
- 250 milliliter yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 0.5 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel verse gember (geraspt)
- -
- Voor de saus
- 1 eetlepel boter
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 2 theelepels komijnpoeder
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 200 milliliter kookroom