Kip tikka masala met rijst en naan

Voor 4 personen

Voorbereidingstijd: 4 uur

Bereidingstijd: 25 minuten

Gepubliceerd door Boodschappen Magazine

Ingrediƫnten

  • 600 g kip(dij)filets
  • 250 gram basmatirijst
  • 2 naanbroden
  • 1 handje koriander
  • -
  • Voor de marinade
  • 250 milliliter yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 0.5 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel verse gember (geraspt)
  • -
  • Voor de saus
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 milliliter kookroom

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in kleine stukjes. Meng de ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en leg de kip erin. Laat dit afgedekt minimaal 4 uur of een nacht marineren in de koelkast.
  2. Kook de rijst volgens de verpakking.
  3. Bak de kip een grillpan in 4-5 minuten per kant gaar en houd apart.
  4. Bak het naanbrood af in de oven volgens de verpakking.
  5. Smelt de boter voor de saus. Fruit hierin de knoflook en tomatenpuree 1 minuut. Voeg de komijn- en paprikapoeder toe. Schep de tomatenblokjes met sap en de kookroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes sudderen, tot de saus is ingedikt.
  6. Verwarm de kip in de saus.
  7. Serveer de kip met de rijst en naan en bestrooi met de koriander.
  8. Tip: Liever wat meer groente in dit recept, neem wat minder rijst en voeg sperziebonen toe.

Ingrediƫnten

  • 600 g kip(dij)filets
  • 250 gram basmatirijst
  • 2 naanbroden
  • 1 handje koriander
  • -
  • Voor de marinade
  • 250 milliliter yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 0.5 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel verse gember (geraspt)
  • -
  • Voor de saus
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 milliliter kookroom