Kip Teriyaki met mie

Kip Teriyaki met mie is een heerlijk oosters gerecht dat gezond is en vrij snel op tafel staat! Ideaal als je niet zo veel tijd hebt en toch iets verrassends wilt serveren.

Voor 4 personen

Totale bereidingstijd: 35 minuten

Gepubliceerd door Smulweb

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 125 ml ketjap
  • 125 ml olijfolie
  • 3 cm gember
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 500 g kipfilet,
  • 275 g mie
  • 4 stuks lenteuitjes
  • 400 g Chinees groentepakket
  • 4 theelepels sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Hak de gember fijn, snijd de kip in kleine blokjes, pers de teentjes knoflook en snijd de uitjes fijn.
  2. Meng de bruine suiker, ketjap, fijngehakte gember, knoflook, witte wijnazijn en de olie in een grote kom en voeg de stukjes kip toe.
  3. Zet de kip in marinade minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast.
  4. Kook de mie gaar volgens de instructies op de verpakking.
  5. Bak de kip een hete wok in ongeveer 2 minuten gaar op matig tot hoog vuur.
  6. Haal de kip uit de pan en zet het opzij.
  7. Verhit een beetje olijfolie in de wok en bak de reepjes gember en ui ongeveer 2 minuten op hoog vuur.
  8. Voeg het groentepakket toe en bak het goed gaar.
  9. Voeg de kip en saus toe en wok het nogmaals 2 minuten op hoog vuur.
  10. Bak de kip een hete wok in ongeveer 2 minuten gaar op matig tot hoog vuur.
  11. Rooster de sesamzaadjes.
  12. Serveer de Kip Teriyaki samen met de reeds bereide mie en de geroosterde sesamzaadjes.

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 125 ml ketjap
  • 125 ml olijfolie
  • 3 cm gember
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 500 g kipfilet,
  • 275 g mie
  • 4 stuks lenteuitjes
  • 400 g Chinees groentepakket
  • 4 theelepels sesamzaadjes