Kapsalon met kipgyros
Deze twist op de kapsalon - een lunchschotel die zijn naam te danken heeft aan de kapper die het altijd bestelde bij een Rotterdamse shoarmazaak - is wat gezonder dan het origineel. In plaats van bijvoorbeeld de knoflooksaus maak je zelf een dressing met yoghurt.
Voor 4 personen
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Gepubliceerd door Hello Fresh
Ingrediƫnten
- 1 kg aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g gemengde sla
- 250 g mini-(roma)tomaten
- 6 eetlepels mayonaise (voor dressing)
- 6 eetlepels magere yoghurt
- 20 sprieten verse bieslook
- 6 eetlepels mayonaise (voor saus)
- 2 teentjes knoflook
- 500 g kipgyros
- 100 g geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van ½ tot 1 cm dik (zoals dunne frieten). Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng de frieten in een kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 tot 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.
- Maak ondertussen de knoflook schoon. Snijd de mini-romatomaten in kwarten. Snijd of knip de bieslook fijn.
- Meng voor de dressing in een saladekom de mayonaise met de yoghurt en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Meng de gemengde sla en de gesneden tomaten door de dressing.
- Meng in een kleine kom voor de saus de overige mayonaise met de geperste knoflook.
- Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 à 7 minuten gaar.
- Bij kapsalon hoor je alles bovenop elkaar te stapelen: verdeel eerst de kipgyros over de borden. Leg de salade en de knoflookmayonaise erbovenop. Schep als laatste frietjes erover. Hierdoor blijven de frietjes lekker krokant. Garneer met wat geraspte kaas.
Ingrediƫnten
- 1 kg aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 g gemengde sla
- 250 g mini-(roma)tomaten
- 6 eetlepels mayonaise (voor dressing)
- 6 eetlepels magere yoghurt
- 20 sprieten verse bieslook
- 6 eetlepels mayonaise (voor saus)
- 2 teentjes knoflook
- 500 g kipgyros
- 100 g geraspte kaas