Pulled chicken quesadilla's

Voor 4 personen

Totale bereidingstijd: 2 uur, 30 minuten

Gepubliceerd door Hairy Bikers

Ingrediƫnten

  • Taco seasoning
  • 1,5 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepels peper
  • 1 theelepels zout
  • -
  • Pulled chicken
  • 4 eetlepels taco seasoning
  • 400 g kipfilet
  • 400 g kippendijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 ml passata of gezeefde tomaten
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel appelazijn
  • -
  • Vulling
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden rode paprika
  • 1 fijngesneden groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel taco seasoning
  • 1 limoen
  • -
  • Quesadilla's
  • 8 tortilla's
  • 600 g geraspte kaas
  • 4 fijngesneden avocados (optioneel)
  • lenteuitjes (optioneel)
  • 2 fijngesneden jalapeño's (optioneel)
  • Verse fijngesneden koriander (optioneel)
  • Zure room (optioneel)
  • Fijngesneden tomaten (optioneel)
  • Plakjes komkommer (optioneel)
  • Partjes limoen (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Meng de taco seasoning kruiden.
  2. Wrijf de kip in met de seasoning kruiden.
  3. Verhit de olie in een pas en bak de kip 5 minuten. Voeg de passata, kippenbouillon, laurierbladen en appelazijn toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 2 uur sudderen.
  4. Als de kip erg zacht is, haal de kip uit de saus en leg deze op een bord. Trek de kip uit elkaar met twee vorken.
  5. Roer de kip weer door de saus en laat de saus nog 30 minuten verder indikken.
  6. Voor de vulling, verhit olie in een hapjespan. Voeg de uien paprika toe en bak op een redelijk hoog vurr voor 6 tot 8 minuten, of totdat alles lichtbruin maar knapperig is. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.
  7. Voeg de groente, taco seasoning en limoensap toe aan de kip en laat die nog doorkoken.
  8. To make the quesadilla, heat a flat skillet or large frying pan and add a tortilla. Spread some of the filling on half of the tortilla and sprinkle generously with cheese. Top with avocado, spring onions, jalapeños and coriander, if using.
  9. Fold over the other half of the tortilla and cook for a few minutes. Flip the tortilla over and cook for another few minutes, until the tortilla is golden. Transfer to a chopping board and cut into wedges. Repeat with the remaining tortillas and filling. Serve with soured cream and lime wedges.

Ingrediƫnten

  • Taco seasoning
  • 1,5 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepels peper
  • 1 theelepels zout
  • -
  • Pulled chicken
  • 4 eetlepels taco seasoning
  • 400 g kipfilet
  • 400 g kippendijfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 ml passata of gezeefde tomaten
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel appelazijn
  • -
  • Vulling
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden rode paprika
  • 1 fijngesneden groene paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel taco seasoning
  • 1 limoen
  • -
  • Quesadilla's
  • 8 tortilla's
  • 600 g geraspte kaas
  • 4 fijngesneden avocados (optioneel)
  • lenteuitjes (optioneel)
  • 2 fijngesneden jalapeño's (optioneel)
  • Verse fijngesneden koriander (optioneel)
  • Zure room (optioneel)
  • Fijngesneden tomaten (optioneel)
  • Plakjes komkommer (optioneel)
  • Partjes limoen (optioneel)