Pulled chicken quesadilla's
Voor 4 personen
Totale bereidingstijd: 2 uur, 30 minuten
Gepubliceerd door Hairy Bikers
Ingrediƫnten
- Taco seasoning
- 1,5 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepels peper
- 1 theelepels zout
- -
- Pulled chicken
- 4 eetlepels taco seasoning
- 400 g kipfilet
- 400 g kippendijfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 ml passata of gezeefde tomaten
- 250 ml kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel appelazijn
- -
- Vulling
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden rode paprika
- 1 fijngesneden groene paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel taco seasoning
- 1 limoen
- -
- Quesadilla's
- 8 tortilla's
- 600 g geraspte kaas
- 4 fijngesneden avocados (optioneel)
- lenteuitjes (optioneel)
- 2 fijngesneden jalapeño's (optioneel)
- Verse fijngesneden koriander (optioneel)
- Zure room (optioneel)
- Fijngesneden tomaten (optioneel)
- Plakjes komkommer (optioneel)
- Partjes limoen (optioneel)
Bereidingswijze
- Meng de taco seasoning kruiden.
- Wrijf de kip in met de seasoning kruiden.
- Verhit de olie in een pas en bak de kip 5 minuten. Voeg de passata, kippenbouillon, laurierbladen en appelazijn toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 2 uur sudderen.
- Als de kip erg zacht is, haal de kip uit de saus en leg deze op een bord. Trek de kip uit elkaar met twee vorken.
- Roer de kip weer door de saus en laat de saus nog 30 minuten verder indikken.
- Voor de vulling, verhit olie in een hapjespan. Voeg de uien paprika toe en bak op een redelijk hoog vurr voor 6 tot 8 minuten, of totdat alles lichtbruin maar knapperig is. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten.
- Voeg de groente, taco seasoning en limoensap toe aan de kip en laat die nog doorkoken.
- To make the quesadilla, heat a flat skillet or large frying pan and add a tortilla. Spread some of the filling on half of the tortilla and sprinkle generously with cheese. Top with avocado, spring onions, jalapeños and coriander, if using.
- Fold over the other half of the tortilla and cook for a few minutes. Flip the tortilla over and cook for another few minutes, until the tortilla is golden. Transfer to a chopping board and cut into wedges. Repeat with the remaining tortillas and filling. Serve with soured cream and lime wedges.
Ingrediƫnten
- Taco seasoning
- 1,5 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepels peper
- 1 theelepels zout
- -
- Pulled chicken
- 4 eetlepels taco seasoning
- 400 g kipfilet
- 400 g kippendijfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 ml passata of gezeefde tomaten
- 250 ml kippenbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel appelazijn
- -
- Vulling
- 2 eetlepel olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden rode paprika
- 1 fijngesneden groene paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel taco seasoning
- 1 limoen
- -
- Quesadilla's
- 8 tortilla's
- 600 g geraspte kaas
- 4 fijngesneden avocados (optioneel)
- lenteuitjes (optioneel)
- 2 fijngesneden jalapeño's (optioneel)
- Verse fijngesneden koriander (optioneel)
- Zure room (optioneel)
- Fijngesneden tomaten (optioneel)
- Plakjes komkommer (optioneel)
- Partjes limoen (optioneel)