Hachee

Hachee is een traditioneel Nederlands stoofgerecht van rundvlees.

Voor 4 personen

Totale bereidingstijd: 3 uur, 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 5 uien
  • 600 gram runderlappen
  • 50 gram boter
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 runderbouillonblokje
  • 0,5 liter warm water
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snijd ze in grote stukken. Snijd het rundvlees in dobbelsteentjes.
  2. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ongeveer 2 minuten de stukken ui toe. Breng het vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.
  3. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg een halve liter warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kook.
  4. Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in minimaal 3 uur gaar op een zeer laag vuur.
  5. Als de jus te dun blijft, maak dan een beetje aardappelzetmeel aan met water en voeg dit toe.
  6. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper.
  7. Verwijder voor serveren de laurierblaadjes en de kruidnagels.
  8. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

Ingrediƫnten

  • 5 uien
  • 600 gram runderlappen
  • 50 gram boter
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 runderbouillonblokje
  • 0,5 liter warm water
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels