Gevulde kip
Voor 4 personen
Totale bereidingstijd: 2 uur
Ingrediƫnten
- 1 braadkip
- 4 sneetjes witbrood
- 1 dl melk
- 2 pakjes Mon Chou
- 50 g gemalen parmezaanse kaas
- 1 ei
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g amandelschilfers
- 1 bosje lenteuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 1 bosje verse salie
- 20 g boter
- 1 dl droge witte wijn (of kippenbouillon)
- peper en zout
Bereidingswijze
- De oven voorverwarmen op 220°C.
- Snij de korsten van het brood. Verkruimel het en laat het 5 minuten weken in de melk.
- Pel en snipper de lente-uitjes en de knoflook. Hak 4 blaadjes verse salie. Rasp de schil van de citroen.
- Knijp het geweekte broodkruim uit en vermeng met de smaakmakers, de citroenrasp, de amandelen en de gemalen parmezaan. Doe er het losgeklopte ei en de kaasjes bij. Breng op smaak met peper en zout. Bewerk tot een homegeen mengsel.
- Maak het vel van de kip los van het vlees. Stop een tiental salieblaadjes tussen vel en vlees.
- Vul de kip met het mengsel. Maak de opening dicht met houten prikkers, zodat de vulling er niet uit kan.
- Leg de kip in een ovenschotel en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze ongeveer anderhalf uur in de voorverwarmde oven. Keer ze af en toe om en bedruip ze regelmatig met het braadvet.
- Hou de kip warm onder aluminiumfolie.
- Blus de braadschaal met de witte wijn (of de kippenbouillon). Schraap hat aanbaksel goed los. Laat 1 minuut doorkoken.
- Zeef de saus en werk ze op met vlokjes ijskoude boter.
- Serveertip: Lekker met en gemengde groene salade, aangemaakt met citroenvinaigrette, en met gekookte of gestoomde nieuwe aardappeltjes.
Ingrediƫnten
- 1 braadkip
- 4 sneetjes witbrood
- 1 dl melk
- 2 pakjes Mon Chou
- 50 g gemalen parmezaanse kaas
- 1 ei
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g amandelschilfers
- 1 bosje lenteuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 1 bosje verse salie
- 20 g boter
- 1 dl droge witte wijn (of kippenbouillon)
- peper en zout