Geroosterde tomatensoep
Roosteren is dé techniek om nog meer smaak uit een tomaat te halen. Het resultaat: deze tomatensoep is een smaakexplosie.
Voor 8 koppen
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Gepubliceerd door Allerhande
Ingrediƫnten
- 750 g romatomaten
- 2 tl kristalsuiker
- 2 el balsamicoazijn
- 2 middelgrote uien
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- 2 blikjes tomantenpuree van 70 g
- 1 l water
- 2 takjes verse tijm
- groentebouillonblokjes voor 1 l
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat.
- Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamicoazijn.
- Snijd de uien in parten en leg die samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten.
- Besprenkel alles met 2 eetlepels olijfolie.
- Rooster de tomaat, ui en knoflook ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.
- Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 3 minuten op laag vuur.
- Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en de groentebouillontablet toe aan de tomatenpuree.
- Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveertip: Lekker met crème fraîche en verse basilicumblaadjes
Ingrediƫnten
- 750 g romatomaten
- 2 tl kristalsuiker
- 2 el balsamicoazijn
- 2 middelgrote uien
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- 2 blikjes tomantenpuree van 70 g
- 1 l water
- 2 takjes verse tijm
- groentebouillonblokjes voor 1 l