Geroosterde tomatensoep

Roosteren is dé techniek om nog meer smaak uit een tomaat te halen. Het resultaat: deze tomatensoep is een smaakexplosie.

Voor 8 koppen

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

Gepubliceerd door Allerhande

Ingrediƫnten

  • 750 g romatomaten
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 blikjes tomantenpuree van 70 g
  • 1 l water
  • 2 takjes verse tijm
  • groentebouillonblokjes voor 1 l

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat.
  3. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamicoazijn.
  4. Snijd de uien in parten en leg die samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten.
  5. Besprenkel alles met 2 eetlepels olijfolie.
  6. Rooster de tomaat, ui en knoflook ongeveer 45 minuten in het midden van de oven.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 3 minuten op laag vuur.
  8. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en de groentebouillontablet toe aan de tomatenpuree.
  9. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
  10. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  11. Serveertip: Lekker met crème fraîche en verse basilicumblaadjes

Ingrediƫnten

  • 750 g romatomaten
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 middelgrote uien
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 2 blikjes tomantenpuree van 70 g
  • 1 l water
  • 2 takjes verse tijm
  • groentebouillonblokjes voor 1 l