Gemarmerde brownies van witte en pure chocolade
Wie van chocolade houdt, houdt van brownies. Dit is een eenvoudig recept om zelf smeuïge gemarmerde chocoladebrownies te maken.
Voor 12 stuks
Totale bereidingstijd: 1 uur, 30 minuten
Gepubliceerd door Lidl
Ingrediƫnten
- 100 g boter
- 250 g witte chocolade
- 250 g pure chocolade
- zout
- 3 eieren
- 200 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 100 g pecannoten
- 70 g kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bereid eerst het browniebeslag met witte chocolade en daarna met pure chocolade.
- Hak de witte chocolade in stukjes. Hak de pure chocolade in stukjes. Hak tweederde van de pecannoten in stukjes. Bewaar deze allemaal afzonderlijk van elkaar.
- Smelt 125 g witte chocolade met 50 g boter op laag vuur. Zodra de chocolade is gesmolten, haal je het pannetje van het vuur.
- Meng 1,5 eieren door het chocolade-botermengsel. Roer goed door.
- Meng vervolgens de droge ingrediënten; 100 g bloem, 1 tl bakpoeder, 35 g suiker, de helft van de in stukken gehakte pecannoten, 1 zakje vanillesuiker, een beetje zout en de overgehouden chocoladestukjes.
- Meng het mengsel van gesmolten chocolade, boter en eieren met de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
- Maak daarna op dezelfde manier het browniebeslag van pure chocolade.
- Bekleed een middelgrote ovenschaal met bakpapier en schep om en om het witte chocolademengsel op het pure chocolademengsel. Bekleed de bovenkant met de overgebleven pecannoten.
- Bak 40 minuten in het midden van de oven.
- Laat de brownie goed afkoelen voordat je deze serveert.
Ingrediƫnten
- 100 g boter
- 250 g witte chocolade
- 250 g pure chocolade
- zout
- 3 eieren
- 200 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 100 g pecannoten
- 70 g kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker