Gele rijst met spinazie-kokoscurry
Gele rijst met spinazie-kokoscurry, met tomaat, cashewnoten en een spiegelei.
Voor 4 personen
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Gepubliceerd door Hello Fresh
Ingrediƫnten
- 800 ml groentebouillon
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 2 tl gemalen kurkuma
- 350 g pandanrijst
- 80 g cashewnoten
- 20 g kokosrasp
- 4 tl kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
- 4 eieren
- 400 g spinazie
- 4 el olijfolie
- 1 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 à 15 minuten. Voeg eventueel wat water toe wanneer de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
- Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 2 minuten de kokosrasp toe. Haal beide daarna uit de pan en bewaar apart.
- Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrand de zonnebloemolie direct). Verhit de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 à 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten.
- Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.
- Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 à 2 minuten zachtjes koken.
- Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.
- Verdeel de rijst en spinazie-kokoscurry over de borden en leg er een spiegelei op. Garneer met de cashewnoten en de kokosrasp.
Ingrediƫnten
- 800 ml groentebouillon
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 2 tl gemalen kurkuma
- 350 g pandanrijst
- 80 g cashewnoten
- 20 g kokosrasp
- 4 tl kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
- 4 eieren
- 400 g spinazie
- 4 el olijfolie
- 1 el zonnebloemolie