Gebakken grillkaas op couscous

Weinig is lekkerder dan krokant gebakken grilkaas. Onder de goudbruine korst vind je het zacht witte van de kaas met een unieke consistentie, waardoor deze kaas al je zintuigen prikkelt! Naast deze verrukkelijke traktatie serveren we er ook nog eens mediterraan gekruide groente bij. En dat alles op een bedje van zachte couscous.

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Gepubliceerd door Dinnerly

Ingrediƫnten

  • 200 g couscous
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel Griekse kruidenmix
  • 200 g halloumi (Griekse grillkaas)

Bereidingswijze

  1. Breng 400 ml licht gezouten water aan de kook in de waterkoker.
  2. Doe het gekookte water in een pan, voeg de couscous toe en leg de deksel op de pan.
  3. Laat de couscous 6 tot 8 minuten wellen.
  4. Snijd de paprika en tomaten in kleine blokjes.
  5. Pel de ui en snijd klein.
  6. Verhit een wok met 1 eetlepel olijfolie.
  7. Voeg de paprika toe en laat 5 minuten bakken.
  8. Voeg de ui toe met de balsamicoazijn, de suiker, een snuf zout en de kruidenmix. Meng goed en laat 2 tot 3 minuten bakken.
  9. Voeg de blokjes tomaat toe, met 150 ml water en laat zachtjes sudderen.
  10. Snijd de grillkaas in plakken.
  11. Verhit een (grill)pan op hoog vuur met 1 eetlepel olijfolie. Bak de kaas 3 tot 4 minuten pas kant tot deze bruin kleurt.
  12. Schep de couscous op de borden en verdeel de groente en de grillkaas erover.

Ingrediƫnten

  • 200 g couscous
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel Griekse kruidenmix
  • 200 g halloumi (Griekse grillkaas)