Flensjes gevuld met hazelnoot en sinaasappel

Voor 8 personen

Totale bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

  • Voor flensjes:
  • 150 g bloem
  • zout
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 eieren
  • 4 dl melk
  • sap van halve sinaasappel
  • -
  • Voor vulling:
  • 75 g boter
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g gehakte hazelnoten
  • 2 eierdooiers
  • sap van halve sinaasappel
  • -
  • Ter garnering:
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem met zout en suiker in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de eieren en de helft van de melk in dit kuiltje. Van het midden uit roeren tot een glad beslag. Het beslag met de rest van de melk en het sinaasappelsap verdunnen.
  2. Bak in boter dunne flensjes en houdt die warm.
  3. De boter met de poedersuiker week roeren. De eierdooiers, gehakte hazelnoten en het sinaasappelsap toevoegen.
  4. Met deze crème de flensjes vullen en in vieren vouwen of oprollen.
  5. De flensjes op een voorverwarmde schotel leggen en met plakjes of partjes sinaasappel garneren.

Ingrediƫnten

  • Voor flensjes:
  • 150 g bloem
  • zout
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 eieren
  • 4 dl melk
  • sap van halve sinaasappel
  • -
  • Voor vulling:
  • 75 g boter
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g gehakte hazelnoten
  • 2 eierdooiers
  • sap van halve sinaasappel
  • -
  • Ter garnering:
  • 1 sinaasappel