Curry met sugarsnaps
Voor 2 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediƫnten
- 200 gram basmatirijst
- 250 g kipfilet
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1.5 cm gember
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 eetlepel Thaise gele currypasta
- 100 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- 200 g sugarsnaps
- peper en zout
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kip in kleine blokjes. Snijd de ui in kleine blokjes, pel de knoflook en schil en rasp de gember. Maak de sugarsnaps schoon.
- Schep de kip om met de maïzena.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de kip rondom bruin.
- Voeg de ui, knoflook en gember toen bak deze kort mee.
- Roer de currypasta erdoor en bak nog 1 minuut.
- Schenk de sojasaus en een flinke scheut van de bouillon in de wok. Voeg de sugarsnaps toe en stoof het geheel in 6 tot 8 minuten op een matig vuur gaar. Voeg indien nodig meer bouillon toe.
- Breng de curry op smaak met peper en zout.
Ingrediƫnten
- 200 gram basmatirijst
- 250 g kipfilet
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 1.5 cm gember
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 eetlepel Thaise gele currypasta
- 100 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- 200 g sugarsnaps
- peper en zout