Curry met sugarsnaps

Voor 2 personen

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 200 gram basmatirijst
  • 250 g kipfilet
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1.5 cm gember
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel Thaise gele currypasta
  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 200 g sugarsnaps
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kip in kleine blokjes. Snijd de ui in kleine blokjes, pel de knoflook en schil en rasp de gember. Maak de sugarsnaps schoon.
  3. Schep de kip om met de maïzena.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip rondom bruin.
  5. Voeg de ui, knoflook en gember toen bak deze kort mee.
  6. Roer de currypasta erdoor en bak nog 1 minuut.
  7. Schenk de sojasaus en een flinke scheut van de bouillon in de wok. Voeg de sugarsnaps toe en stoof het geheel in 6 tot 8 minuten op een matig vuur gaar. Voeg indien nodig meer bouillon toe.
  8. Breng de curry op smaak met peper en zout.

Ingrediƫnten

  • 200 gram basmatirijst
  • 250 g kipfilet
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1.5 cm gember
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 eetlepel Thaise gele currypasta
  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 200 g sugarsnaps
  • peper en zout