Champignonsaus

Voor 4 personen

Ingrediƫnten

  • 250 g champignons
  • 25 g bloem
  • 25 g roomboter
  • 200 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom

Bereidingswijze

  1. Snijdt de champignons klein, bak ze en zet ze opzij.
  2. Smelt de boter in een steelpan op een laag tot middelhoog vuur. Als deze gesmolten is, doe in één keer de bloem erbij en roer goed tot een roux.
  3. Voeg in stappen de bouillon toe tot een romige saus ontstaat.
  4. Voeg de kookroom toe en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  5. Breng de saus op smaak met nootmuskaat en eventueel peper en zout.
  6. Voeg de gebakken champignons toe en roer goed door.

Ingrediƫnten

  • 250 g champignons
  • 25 g bloem
  • 25 g roomboter
  • 200 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom