Champignons à l'escargot
Voor 8 personen
Ingrediƫnten
- 1 kg champignons
- 4 grote uien, in ringen
- 4 teentjes knoflook
- 2 zakjes kruiden ter bereiding van kruidenboter
- boter
- 2 eetlepels bloem, aangemengd met water
- peper
- bouillonpoeder
- 1 bosje peterselie, fijngeknipt
- 125 ml slagroom
- geraspte kaas
Bereidingswijze
- Fruit de uienringen in wat boter en voeg de kruidenboter-kruiden toe. Doe de hele champignons erbij en laat deze minimaal 10 minuten smoren (met de deksel op de pan).
- Bind het kookvocht met zoveel aangemengde bloem als nodig en breng op smaak met peper en bouillonpoeder. Roer vervolgens de slagroom en de peterselie erdoor.
- Verwarm de grill voor. Schep de champignons met wat saus in vuurvaste éénpersoons schaaltjes en bestrooi ze rijkelijk met de geraspte kaas.
- Laat het geheel kleuren onder de grill.
- Serveren met stokbrood en kruidenboter
Ingrediƫnten
- 1 kg champignons
- 4 grote uien, in ringen
- 4 teentjes knoflook
- 2 zakjes kruiden ter bereiding van kruidenboter
- boter
- 2 eetlepels bloem, aangemengd met water
- peper
- bouillonpoeder
- 1 bosje peterselie, fijngeknipt
- 125 ml slagroom
- geraspte kaas