Champignons à l'escargot

Voor 8 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kg champignons
  • 4 grote uien, in ringen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 zakjes kruiden ter bereiding van kruidenboter
  • boter
  • 2 eetlepels bloem, aangemengd met water
  • peper
  • bouillonpoeder
  • 1 bosje peterselie, fijngeknipt
  • 125 ml slagroom
  • geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Fruit de uienringen in wat boter en voeg de kruidenboter-kruiden toe. Doe de hele champignons erbij en laat deze minimaal 10 minuten smoren (met de deksel op de pan).
  2. Bind het kookvocht met zoveel aangemengde bloem als nodig en breng op smaak met peper en bouillonpoeder. Roer vervolgens de slagroom en de peterselie erdoor.
  3. Verwarm de grill voor. Schep de champignons met wat saus in vuurvaste éénpersoons schaaltjes en bestrooi ze rijkelijk met de geraspte kaas.
  4. Laat het geheel kleuren onder de grill.
  5. Serveren met stokbrood en kruidenboter

Ingrediƫnten

  • 1 kg champignons
  • 4 grote uien, in ringen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 zakjes kruiden ter bereiding van kruidenboter
  • boter
  • 2 eetlepels bloem, aangemengd met water
  • peper
  • bouillonpoeder
  • 1 bosje peterselie, fijngeknipt
  • 125 ml slagroom
  • geraspte kaas