Burrito Bowl
Voor 3 personen
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediƫnten
- 1 rode paprika
- 1 rijpe avocado
- 1 tomaat
- 1 limoen
- 1 sjalot
- 1 blikje mais (150 g)
- 1 blikje bonenmix (400 g)
- 1 zakje burrito-kruidenmix (30 g)
- 300 g rijst
- 300 g rundergehakt
- tortillachips
- zure room
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de bonenmix en mais uitlekken in een vergiet en spoel af. Dit mag samen.
- Maak de groente schoon. Snijd de paprika klein en snijd de tomaat in kleine blokjes. Pel de sjalot en snijd klein. Snijd de limoen in 4 kwarten. Verwijder de pit van de avocado en lepel het vruchtvlees uit de schil.
- Prak de avocado in een kom en meng dit met de tomatenblokjes en een kwart van de sjalot. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de gehakt in 4-5 minuten rul op middelhoge temperatuur.
- Voeg de paprikablokjes, mais, bonenmix, overgebleven sjalot, de kruidenmix en 50 ml water toe. Bak dit op een middelhoog vuur tot de paprika gaar is.
- Verdeel de rijst en de gehakt-bonen-groentemix over de borden. Voeg een beetje guacamole toe en knijp een kwart limoen over het bord. Serveer met de tortillachips en zure room.
- Tip: vervang de mais door een in blokjes gesneden gele paprika.
Ingrediƫnten
- 1 rode paprika
- 1 rijpe avocado
- 1 tomaat
- 1 limoen
- 1 sjalot
- 1 blikje mais (150 g)
- 1 blikje bonenmix (400 g)
- 1 zakje burrito-kruidenmix (30 g)
- 300 g rijst
- 300 g rundergehakt
- tortillachips
- zure room