Burrito Bowl

Voor 3 personen

Totale bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 rode paprika
  • 1 rijpe avocado
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 1 blikje mais (150 g)
  • 1 blikje bonenmix (400 g)
  • 1 zakje burrito-kruidenmix (30 g)
  • 300 g rijst
  • 300 g rundergehakt
  • tortillachips
  • zure room

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Laat de bonenmix en mais uitlekken in een vergiet en spoel af. Dit mag samen.
  3. Maak de groente schoon. Snijd de paprika klein en snijd de tomaat in kleine blokjes. Pel de sjalot en snijd klein. Snijd de limoen in 4 kwarten. Verwijder de pit van de avocado en lepel het vruchtvlees uit de schil.
  4. Prak de avocado in een kom en meng dit met de tomatenblokjes en een kwart van de sjalot. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de gehakt in 4-5 minuten rul op middelhoge temperatuur.
  6. Voeg de paprikablokjes, mais, bonenmix, overgebleven sjalot, de kruidenmix en 50 ml water toe. Bak dit op een middelhoog vuur tot de paprika gaar is.
  7. Verdeel de rijst en de gehakt-bonen-groentemix over de borden. Voeg een beetje guacamole toe en knijp een kwart limoen over het bord. Serveer met de tortillachips en zure room.
  8. Tip: vervang de mais door een in blokjes gesneden gele paprika.

Ingrediƫnten

  • 1 rode paprika
  • 1 rijpe avocado
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 1 blikje mais (150 g)
  • 1 blikje bonenmix (400 g)
  • 1 zakje burrito-kruidenmix (30 g)
  • 300 g rijst
  • 300 g rundergehakt
  • tortillachips
  • zure room